Over Berna Yperlaan

Berna YperlaanRuim 30 jaar heb ik in een praktijk in Leidschendam gewerkt als kinderfysiotherapeut op haptonomische basis. Dit werk heb ik altijd met veel plezier gedaan en ik heb het als een verbreding ervaren om meer specifiek als haptotherapeut aan het werk te gaan. Ik ben met veel plezier mijn eigen praktijk gestart, na het afronden van mijn opleiding tot haptotherapeut aan de Academie van Haptotherapie te Doorn in 2006 en een specialisatie voor kinderhaptonomie in 2008. Vanuit de behoefte mij steeds verder te ontwikkelen in mijn vakgebied heb ik ook de opleiding tot Sherborne therapeut en Sherborne samenspel gevolgd in 2013. Deze therapie is er speciaal op gericht om op speelse manier te verdiepen in hechtingsrelaties en deze te stimuleren en verbeteren.

In eerste instantie heb ik mij in mijn haptonomie praktijk gericht op kinderen. Kinderen hebben mijn hart. Ik voel me een bevoorrecht mens als ik deelgenoot mag zijn van de bijzondere groei en kracht van ieder kind. Kinderen nemen uiteraard hun opvoeders mee en gaandeweg bleek dat zij niet alleen welkom zijn in mijn praktijk, maar ook een belangrijk onderdeel van mijn behandelingen zijn. De praktijk is zodoende uitgebreid naar kinder- en volwassenenhaptotherapie.

Kindercentrum Plu+s

Mijn praktijk valt binnen het Kindercentrum Plu+s.
Plu+s is gestart vanuit een jarenlang gekoesterde en gedeelde droom om een kindercentrum te zijn waar kinderen zich veilig voelen en het fijn vinden om naar toe te gaan.

Bij Plu+s werken we vanuit verschillende disciplines samen om een kind te helpen.
Samen met Els Lelieveld (dyslexie en dyscalculie expert), Winfried Smith (remedial teacher, kindercoach, huiswerkbegeleider, leerprojectontwikkelaar) en Margré Smith (remedial teacher) zien wij kinderen met allerlei leer- en leerhoudingsproblemen, gedragsproblemen.
Het is erg prettig dat wij in teamverband breed naar de hulpvraag van een kind kunnen kijken.

Ons kindercentrum is gevestigd in een mooi gerenoveerd pand in Oud Rijswijk. Doordat we de huiselijke sfeer zo goed mogelijk bewaren voelen kinderen zich er meestal snel op hun gemak.